Vario

Информация

Внимание!

Уважаеми клиенти,

Искаме да ви уведомим за извършвани системни опити за злоупотреба с лични данни чрез изпращане на фалшиви e-mail съобщения до клиенти на VARIO.bg през последните няколко седмици.

В случай, че сте получили e-mail с подател VARIO.bg съдържащ рекламно съобщение обещаващо специални промоционални условия за пазаруване от нашият магазин, то вашата пощенска кутия е жертва на „from spoofing" атака. Това представлява опит за фалшифициране на полето "подател" на изпратените е-мейли.

Молим Ви да не проследявате линкове в получените е-мейли както и в никакъв случай да не отваряте прикачени файлове с каквито и разширения да са те (най-често използвани са .xls, .doc, .exe, .rar и други) Изпратеното съобщение представлява злоумишлен опит за достъп до вашия компютър и лични данни.

Както знаете нашата цел е да ви предоставяме максимално добри ценови предложения в абсолютно всеки един момент. Това е причината, поради която се въздържаме от изпращането на маркетингови съобщения. Официално премахваме функцията за абониране за известия както и за осведомяване за по-ниска цена. По този начин може да сте сигурни че НИКОГА няма да ви изпратим какъвто и да е e-мейл и ако получите е-мейл от нас то най-вероятно става въпрос за нов опит за измама.

В случай на въпроси, свържете се с нашия телефон за контакт 0700 11 721.

Как да се предпазя?

Настройте спам филтрите си

От наша страна сме взели всички мерки да помагаме на входящите сървъри да разпознават съобщенията като спам. За съжаление тези мерки не са със 100% успеваемост. До голяма степен зависи от настройките на вашия мейлсървър дали тези, а и други подобни съобщения ще преминат вашата защита. Като крайна мярка бихме ви посъветвали ръчно да добавите нашият домейн към спам филтъра си. Предпочитаме да не получавате и реални писма от нас отколкото да рискуваме вашата сигурност.

Дръжте антивирусната си защита винаги включена

Фалшивите е-мейли са само един от възможните начини да пострадате он-лайн. Това е причината днешно време да е абсолютно задължително да имате във всеки един момент активирана антивирусна защита. Няколко безплатни антивирусни програми са:

  • Avast Free Antivirus
  • AVG Antivirus Free
  • Bitdefender Antivirus Free Edition

Проверявайте пълните Header-и на e-мейлите

Ако искате да сте максимално сигурни в достоверността на който и да било е-мейл, проверете как да отваряте пълното съдържание на съобщенията включващо техните Header-и. В тях почти винаги на пръв поглед става ясно ако някой от параметрите на съобщението не е автентично. Дори да сте напълно уверен в автентичността на е-мейла, не пренебрегвайте последното най-важно правило ->

Не отваряйте линкове и прикачени файлове

Това важи в пълна сила дори когато сте направили всички предишни стъпки и за всяко едно е-мейл и друг вид електронно съобщение в наши дни.